Waterontharder magneet besproken bij Radar en HappyDrops!

HappyDrops+XL-6Heb je last van kalkaanslag? Natuurlijk wil je zo snel mogelijk verlost zijn van die kalkaanslag. Je gaat dus op zoek maar een oplossing voor dit hardnekkige probleem. Een van de mogelijke oplossingen is de relatief goedkope magnetische waterontharder. De magnetische waterontharder is onlangs onderzocht door het veel bekeken consumentenprogramma Radar. Informatie over magneet waterontharders vind je overigens ook hier.

Een magneet waterontharder werkt niet

Het consumentenprogramma Radar merkt op dat een waterontharder magneet een goede deal lijkt. Ze worden door de reclame gepromoot voor enkele honderden euro’s. Volgens Radar moeten consumenten zich natuurlijk wel afvragen of een magneet waterontharder werkt. Voor de werking van deze waterontharders bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs.

Het op de waterleiding geplaatste apparaatje zorgt er niet voor dat kalkaanslag verdwijnt., omdat de samenstelling van het water niet wijzigt. Je hebt nog steeds last van de kalk die in je douche of waterkoker is terechtgekomen. Koop je een magneetwaterontharder? Dan koop je een apparaatje dat het probleem kalkaanslag niet kan oplossen. Je bent altijd veel beter af met een traditionele waterontharder of met een HappyDrops systeem.

Geen zacht water in het hele huis

Er wordt beweerd dat magneet waterontharders zacht water geven in huis. Dat is niet het geval. Het niet hebben van zacht water in het hele huis is de meeste gehoorde klacht van consumenten. Deze gebruikers zeggen tegen consumentenprogramma Radar dat ze zich bedrogen voelen.

Waarom een magneet waterontharder niet werkt

Het consumentenprogramma Radar komt tot de conclusie dat een magneet waterontharder niet werkt. Een magneetwaterontharder zou kunnen voorkomen dat er een combinatie ontstaat tussen in water opgeloste deeltjes en carbonaat. Hoe? Doordat de kalkdeeltjes een negatieve lading krijgen door de magneet.

Radar is van mening dat de onderzoeken die dat zouden moeten bewijzen heel slecht zijn opgezet. Bovendien kunnen de magneten die te koop zijn niet zorgen voor een voldoende sterk magnetisch veld. Om kalkdeeltjes van een negatieve lading te kunnen voorzien is een magneet nodig die kan zorgen voor een magnetisch veld met een sterkte van minimaal 500+ Gauss. Die magneten zijn in Nederland niet te koop.

Koop een andere waterontharder

Het kopen van een magneet waterontharder is dus geen goede investering. Koop daarom een traditionele waterontharder of een HappyDrops systeem. HappyDrops is een systeem met veel voordelen.